Avainsanat

Pila pääsi starttaamaan yhden radan länderiyhdistyksen kisoissa Martti Salosen radoilla.

( http://www.youtube.com/watch?v=6L4Iz6BoJyw )

Nollavoitolla kolmosiin 🙂 Aika: -11.62

* * *
Jos nyt hiukan pään selvittyä kirjoittaisi enemmänkin. Pilan jokaisen nollan takana on ollut illan vietto kasvattajan luona ja pari lasia punaviiniä. Se kaava näemmä on ollut tosi toimiva. 🙂 Ja yksikään kakkosluokan nollista ei ole ollut ihan puhdas. Ekalla kerralla unohdin koiran kolmanneksi viimeisen esteen luona, toisella en vaatinut keinun suoritusta oikein ja tässä viimeisessä Pila hyppäsi mua päin.

Ennen kisaa olin normaaliin tapaan ihan hermoraunio. Ykkösten eka rata oli kiva talkoilla ja tuli tunne, että halua itsekin kisata. Toisella radalla ei enää pystynyt oikein keskittymään kun ajatukset meni siihen, että sen jälkeen joutuu itse radalle.

Lähdössä Pila ei suostunut ensin istumaan kunnolla. Mietin kävellessäni, että toivottavasti se pysyy, toivottavasti se pysyy. Siellähän se nökötti kiltisti istumassa.

Siinä vaiheessa kun se tuli putkesta, niin fiilis siitä, että sai pitkästä aikaa kisata Pilan kanssa oli aivan huumaava. Yksi parhaita agilityhetkiä tähän mennessä. Maaliin tullessa ei tiennyt miten päin olisi tärissyt ja oli todella vaikea kaivaa Pilalle nameja meidän tosi hienosta kisahihnasta. Tarttee ehkä säätää namipussia vähän, jos haluaa nopeamman palkkauksen.

Itse radasta muistan hyvin vähän. Ihana, pakahduttava yhdessä tekemisen riemu peitti suurimman osan aivoista. Pilan ohjaaminen oli kyllä kokoajan ihan siinä ja siinä, ettei se lähde käsistä. Onneksi ei ollut mitään kauhean vaikeaa, sen ainoa vaikean kohdan olin myöhässä ja Pila ehti hypätä päin.

Jälkikäteen videota katsoessa voi todeta, että se tuntui miljoona kertaa paremmalta kuin miltä näyttää. Tajusin sen tekevän pitkän kaarroksen pituuden jälkeen, mutta muut valumiset ja Pilan miljoonat korjaukset (se oli näemmä harvinaisen kiltti) missasin ihan täysin. Ja vasta maalissa tajusin, etten ehkä vaatinut keinulla loppuun asti tulemista.

Tauko teki kyllä Pilalle hyvää. Ja varmasti myös mulle. Mä nyt aion vielä makustella hiukan tätä huikeaa Pilan ohjaamisen riemua ja nautiskella tunteesta ennenkuin palaan takaisin maanpinnalle. 😉

Mainokset