Avainsanat

, ,

Pilalla oli taas tuplavalmennuspäivä kun aikataulut meni päällekäin. Onneksi molemmissa oli aika kevyttä ja välissä ehti hyvin palautua.

Alueellisessa valmennuksessa Jarin treeneissä mitattiin aikaa sekä suoralla että käännöksissä. Meillä ei ollut syksyltä pohja-aikaa, joten valitettavasti ei päässyt vertailemaan. Käännöksistä oikealle kääntyminen oli kolme kymmenystä hitaampi. Lisäksi tehtiin ohjaajalle suunnattuja lämmittelyjuttuja joista olisi hyvä poimia itselleen kisoihin oma itsensä lämmittely. Sitä pitäisi ihan tosissaan pohtia.

Takkujen valmennusyhmän treeneissä oli Marin vuoro kouluttaa ja aiheena oli kontaktit ja kepit. Joskin jälkimmäisen tarkempaan syyniin ei riittänyt aika.

Meillä on valmennusryhmän käytössä facebookissa ryhmä ja sen käyttöä yritetään lisätä. Niin, että treenien lisäksi saataisiin ryhmätukea ja keskustelua. Katsotaan miten se lähtee pelittään. Ainakin tällä hetkellä se näyttää menevän kovasti parempaan.

Ennen treenejä kartoitettiin koiran tila. Mä kirjotin Pilasta näin: ”Mitä mahdollisia ongelmia treeneissä kepeillä ja kontakteilla on, miten haluaisit koirasi kontakti- ja keppiosaamisen parantuvan? Onko koiran kontaktisuoritukset samaa tasoa kisoissa kuin harjoituksissa? Jos eivät, niin miten kisa- ja treenisuoritus eroavat toisistaan?

Kepeillä Pilan ja mun suurin ongelma on mun oma heikko pääni, joka aiheuttaa turhaa pelkoa ja epäluottamusta. Viimeiset välit on Pilalle kohta missä mun epäluottamus alkaa näkyä ja jos se tekee virheen, niin yleensä viimeiset välit jää tekemättä. Huomautin sille asiasta parisen viikkoa sitten, ja sen jälkeen se ei ole lopettanut pujottelua kertaakaan, mutta väsyneenä tai hämmentyneenä hidastaa selkeästi vauhtia keppien lopussa ja saattaa jopa pujotella viimsiet välit kävelyvauhtia.

Meillä on keppien suhteen paljon parannettavaa, alkaen ihan siitä,että saataisiin esteestä Pilan mielestä huippukiva (olen yrittänyt palkata sen kepeiltä superherkkunamilla, joka on siitä paras palkka). Lisäksi mun pitäisi löytää keino parantaa omaa epävarmuutta keppien suhteen.

Kontaktit on kohtuulliset, mutta niissä on paljon kehityskohteita. Pilalla on pysäytyskontaktit ja sillä on näkemys siitä miten ne pitäisi tehdä. Sen näkemys ja mun näkemys ei vaan ihan aina kohtaa. Puomilla ja keinulla ongelma on, että Pila saattaa pysähtyä liian ylös. Säännöllinen paikkatreeni auttaa, mutta aina kun sen tekeminen jää pidemmäksi aikaa, niin Pila ei aina tuu loppuun asti. Lisäksi se katsoo ihan liikaa mua ja mun liike vaikuttaa kontaktin suoritukseen. Niin ja mun tekemät häiriöt on luokattoman huonoja, niihin pitäisi oikeasti panostaa, että kehityttäisiin. Pila ei myöskään mee kontaktia kunnolla alas jos jään taakse.

Kisoissa ja treeneissä kontaktisuoritukset on samanlaisia. Seisotan Pilaa myös kisoissa kontakteilla ja ehkä kolmosluokassa olisi syytä alkaa opetella myös nopeampia vapautuksia. Ainakin jos haluaa säästää ajassa. Mä olen tähän mennessä joka kerta tainnut pysähtynyt vapauttamaan. (Tässä kisavideo jossa näkyy ongelmat: http://www.youtube.com/watch?v=bmrB94Ml-1w )

Sekä keppien osaamista, että kontakteja pitäisi parantaa, mutta mulla ei oikein ole visiota miten niitä lähtisi työstämään. Kontakteille paikkatreeniä ja parempia häiriöitä ainakin, ja varmaan olisi syytä opetella vapauttamaan nopeammin. Kepeillä pitäisi saada itsenäisyyttä ja luottoa, mutta siihen mulla on huonosti työkaluja ja ideoita. ”

Treenissä oli neljä erilaista tehtävää kontakteille ja lopuksi katsottiin niitä keppejä. Ihan parasta antia oli kyllä keskustelut ja pohdinnat kaiken treenin välissä. Tuli paljon kaikkia sellaisia ”olenpa tämän kuullut, mutta enpä tuolta kantilta ajatellut” -havahduksia.

Tehtävä 1
Hyppy-keinu-hyppy suora, jossa ohjaaja kutsui koiraa viimeisen hypyn jälkeen niin, että seisoi suunnilleen keskellä. Paitsi että lyhyenä ja medin kanssa sai vähän kuikuilla kun ei nähny koiraa keinun takaa.

Tehtävä 2
Puomi päin seinää ja ohjaajan piti jäädä noin puoleen väliin estettä koiran mennessä itsenäisesti alas.

Tehtävä 3
Puomilta kohti hyppyä, missä tehtiin liikehäiriönä takaakierto sekä pakkovalssi

Tehtävä 4
Hypyn kautta A:lle jossa päällejuoksu A:lle ja ohjaamaan vieressä olevaa hyppyä.

Tehtävä 5
Katsottiin vähän keppien ongelmia

Pilan saamat kommentit:”
1. Ok 🙂
2. Kyselee, menee käskyllä loppuun. Paljon tarjoamispeliä, että oppisi ohjaajan passivoitumisen yhdeksi vihjeeksi tarjota alastulolle menoa. Ja myös samaa alastulotreeniä mitä Ketkulle.
Ketkun kommentista poimittu: Alastulotreeniä hyppäyttämällä koira alastulolle, pysymällä itse paikoillaan ja käskyllä lupa mennä alastulolle. Voi tehdä eka valmispalkalla, mutta myös ilman. Valmispalkalle heti kun alkaa sujumaan niin kunnon häiriköintiä lisää. Palkkaus siten mikä oli kotiläksy.
3. Ok 🙂
4. Lähtee liikkeeseen. Muutaman toiston jälkeen ok. Paljon erilaisia villejä häiriöitä.
5. Itse kunnolla ääntä/tsemppausta kepeillä etenkin loppua kohden. Rohkeasti treeniä myös ilman palkkaa.”

Näiden yksilöllisten kommenttien lisäksi saatiin yhteisiä kotiläksyjä, jotka uhattiin vielä seuraavalla kerralla tarkistaa. Hui! Tarttee vissiin oikeasti treenata. Mutta ihan mieletön päivä ja loistofiilis jäi. Treeni-intoa olisi ja läksyjäkin niin paljon, että pitää jonkinlaista aikataulua miettiä.

Mainokset